تحولات منطقه

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در اختتامیه دومین جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» بر اهمیت ثبت تصاویر زیارت از لنز دوربین عکاسان شرکت‌کننده در این جشنواره تأکید کرد.

اهمیت ثبت تصاویر زیارت از لنز دوربین عکاسان در جشنواره «مزارات»
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، عبدالحمید طالبی در این مراسم که بعدازظهر روز گذشته به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با همکاری معاونت امور بین‌الملل این آستان مقدس در تالار نور مشهد برگزار شد، اظهار کرد: عکاسان در جشنواره مزارات با هنر خود به زیبایی، ارتباط زائر با مزور را در قالب اتفاقات معنوی و همچنین هنر هنرمندان را در حرم‌های مطهر و مکان‌های مقدس نشان دادند.
وی ادامه داد: علاوه‌براین، این عکاسان زیارت را به عنوان عامل اتحاد و انسجام مسلمانان در سرتاسر جهان ثابت و به تصویر کشیدند. از سویی دیگر نیز نام خود را در بین منادیان وحدت و همچنین مدافعان حرم ثبت کردند.
 

زیارت؛ عملی عبادی و باسابقه 
طالبی با بیان این‌که موضوع زیارت به عنوان یکی از مهمترین مسائل، از مأموریت‌های آستان قدس رضوی است، گفت: در واقع از مهمترین اهداف ابلاغی تولیت آستان قدس رضوی، فراهم آوردن امکان زیارت مطلوب و برخورداری مخاطبان از منابع و محصولات غنی و روزآمد علمی، فرهنگی و هنری در موضوع امامت و زیارت و نهادینه شدن فرهنگ زیارت با معرفت یا متعالی است. 
وی با بیان این‌که زیارت اصطلاحی دینی و عملی عبادی است، افزود: زیارت از نمادهای جامعه‌شناختی ملموس و آشکار دین باوری و هویت دینی هر جامعه‌ای محسوب می‌شود و از آنجایی که جزء مناسک جمعی هر فرهنگی است، ریشه‌ای دینی دارد. 
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به سابقه تاریخی زیارت در ادیان پیش از اسلام و انجام سفرهای زیارتی با محوریت کسب معنویت در این ادیان ادامه داد: زیارت اماکن مقدس و سفرهای زیارتی در طول تاریخ بشر، یکی از عوامل اجتماعی مردمی و فعالیت‌های فرهنگی بوده و رونق اقتصادی و شکل‌گیری شهرنشینی را به همراه داشته است. 
وی با تأکید بر اهمیت زیارت و نقش آن در نزدیکی به خداوند گفت: در سیره پیامبر اکرم(ص) نیز به مواردی از زیارت قبور اشاره شده است. همچنین گزارش های منابع تاریخی روایتگر این امر است که مسلمانان همواره به زیارت قبور بزرگان دینی می‌رفتند و مرقد پیامبر اکرم(ص) از گذشته تا به امروز زیارتگاه مسلمانان بوده است. 
طالبی با بیان این‌که زیارت در میان اهل سنت نیز عملی مقبول و مورد سفارش است، تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری جشنواره عکس مزارات همین موضوع بود که زیارت فقط به شیعیان تعلق ندارد. 
وی به اثرات روحی زیارت اشاره کرد و گفت: مکان‌های زیارتی جهان اسلام همچون کعبه مکرمه و حرم حضرت رضا(ع)، از ارزش‌های والای مذهبی و فرهنگی در بین مسلمانان برخوردار هستند و می‌توانند تقویت‌کننده اتحاد و انسجام اسلامی بین مسلمانان و کشورهای اسلامی باشند. 
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم و زائرین شهید مزار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تصریح کرد: این شهیدان، هنرمندانی بودند که به شوق و عشق زیارت مزار سردار بزرگشان شهید سلیمانی به لقاء الله نائل شدند. 
وی افزود: امیدوارم برگزاری این جشنواره و تصاویر زیبای آن که قابل ارائه در سطح بین‌المللی است، آغازی برای گام‌های مؤثر بعدی در مسیر ترویج فرهنگ زیارت و اهل بیت(ع) در سرتاسر گیتی باشد.  
 

آفرینش؛ برجسته‌ترین تجلی هنر الهی 
همچنین در این مراسم، معاون امور بین‌الملل آستان قدس ضوی ضمن تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی عکس مزارات بیان کرد: عالم هستی، تجلی‌گاه هنر حضرت حق است. در این میان اگر بخواهیم هنرمندانه سخن بگوییم باید دو کلید واژه «تجلی هنر» و «هنر تجلی» را به بحث بنشینیم. 
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی فقیه اسفندیاری به آیاتی از سوره حشر اشاره کرد و گفت: بی‌تردید خداوند هنرمند است و اولین، برجسته‌ترین و گسترده‌ترین تجلی هنر الهی نیز آفرینش و وجود است که عرفا از آن به وجود منبسط یاد می‌کنند. 
وی افزود: ویژگی بزرگترین تجلی هنرمندانه الهی، مانایی، جاودانگی و چندلایگی است و چون رنگ و بوی الهی دارد می‌تواند مقرب باشد. یعنی هر اثر هنری را که ببینیم به خالق آن هنر نزدیک می‌شویم و رنگ و بوی او را می‌گیریم. دیگر هنر الهی، ارائه است که زیبا و هنرمندانه، هنرش را نمایان کرده است.
فقیه اسفندیاری با تأکید بر ضرورت تأمل در آثار هنری اظهار کرد: فردی که کتاب عکس جشنواره را نگاه می‌کند، هر عکسی با او سخن می‌گوید. چراکه ویژگی مخلوق هنری که به دستان چیره آن هنرمند آفریده می‌شود، تسبیح، تقدیس و تقدیر است. 
وی گفت: در واقع هر آنچه در این عکس‌ها می‌بینیم، انسان را نزدیک و مقرب می‌کند. این مقرب بودن در تجلی‌گاه هنر الهی نیز وجود دارد و ما آن را در مراتب تنزل یافته در عکس مزارات شاهد هستیم. 
معاون امور بین‌الملل آستان قدس ضوی خاطرنشان کرد: امیدوارم این مراسم اختتامیه، نقطه شروعی برای برگزاری دوره‌های موفق بعدی جشنواره عکس مزارات باشد؛ چراکه هنر را پایانی نخواهد بود.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.